канален мениджър

Канален мениджър

За какво служи и как ни помага?

 

„Канален Мениджър“ или така наречения „Channel Manager“ първото и най-важно, което трябва да знаете за него, е че това e инструмент позволяващ Ви да централизирате и оптимизирате туристическата си услуга.

Този инструмент несъмнено се използва основно от големите хотелски вериги, но с появата на нови и различни дистрибуционни канали, вече все повече по – малки хотели започват да работят посредством „канален мениджър“, с което оптимизират ресурсите си откъм персонал и време.

Ползите от използването на „Канален Мениджър“ са много. Най-важните обаче са:

  • Лесен инструмент за работа;
  • Намалява възможността от човешка грешка;
  • Сравнява вашите цени с тези на конкуренцията;
  • Спомага за увеличаване на приходите;
  • Предоставя статистика за продажбите;
  • 24 часа достъп;
  • Достъп през мобилно устройство;

Какво е важно да бъде взето под внимание при започване на работа посредством „Канален Мениджър“? Първо, резервационната система на хотела е силно препоръчително да бъде съвместима с него. Второ, да поддържа  предпочитаните канали за продажба на хотела. Тук трябва внимателно да се направи анализ в кои канали може да бъде открита целевата групата от клиенти. Трето да има възможност за синхронизация със сайта на хотела. И четвърто, но не на последно място трябва да има интеграция с RMS.

Използването на „Канален Мениджър“ ограничава възможността от „дублирани резервации“ и улеснява работата на служителите на Рецепция канален мениджър

 

„Каналният Мениджър“ контролира и синхронизира всички резервации  с Онлайн Травъл Агенции (ОТА), както и с Глобалната Дистрибуционна Система (GDS), като цялата информация „влиза“ автоматично в Хотелскaта Софтуерна Система (PMS).
При получаване на резервация през един от каналите ни, използването му позволява автоматично броя на свободните стаи в другите канали да се промени. Това е важно за хотела особено в моментите, когато броят на наличните стаи е ограничен.

Някои „Канални Мениджъри“ разполагат със автоматизирана система, задвижвана от изкуствен  интелект, която дава възможност за оптимизиране на цените. Която е важна част от Управление то приходите (Revenue Management). Също така разполагат и с инструмент за сравняване на цените на конкуренцията за даден период.

Екипът на Ди енд Ел Мениджмънт ООД с радост би отговорил на въпроси, свързани с избора и работата с Канален мениджър.

От тук можете да изтеглите нашия бюлетин.