уебсайт хотел

5 причини вашият хотел да се нуждае от уебсайт

Уебсайтовете се различават един от друг не само по отношение на графичния дизайн и функционалности, но най -важното целите, на които служат. Някои са източник на информация, някои привличат вниманието с невероятни графики и изображения, има някои, предназначени изключително за продажба. На каква цел трябва да служи един добър уебсайт в хотелиерството, в който продажбите разчитат на доверие, добри отношения и лоялност на гостите? По -долу са 5 цели, които трябва да бъдат изпълнени от уебсайта на всеки хотел.

 

Основен комуникационен канал

Уебсайтът е първото място, където гостите търсят информация за хотела. Информацията е достъпна по всяко време и поради това е важно тя да бъде представена по атрактивен начин и  добре управлявана. Уебсайтът е и основната платформа за комуникация с гостите. Той трябва да предлага форми за контакт, които потребителите очакват, но също така и добре оптимизирана мобилна версия на сайта. Хотелският уебсайт трябва да бъде проектиран по начин, който предлага най -интуитивната форма на комуникация (телефон, поща, чат на живо, резервационна форма и т.н.), независимо от това дали гостите използват настолна или мобилна версия на уеб страницата.

Уебсайтът не трябва само да включва интуитивен начин за връзка с хотела. Всъщност навигацията по страницата трябва да бъде проста и прозрачна, дизайнът трябва да се основава на уникално ноу-хау, което ни позволява да насочваме гостите през уебсайта по начин, който води до конкретната цел, например да оптимизираме процеса на резервация, като го направим достъпен на всяко ниво. Уебсайтът не е само комуникационна платформа, която позволява проста комуникация с персонала на хотела. Снимките са изключително важни, защото продават мечти и карат госта да се чувства така, сякаш иска да бъде в хотела без секунда колебание.

В допълнение сайтът трябва да има текст, който продава емоции, свързани с преживяването по време на престоя.

 

Хотелска търговска марка

Графичното и текстово представяне правят уебсайта запазена марка на хотела, при условие че той съответства на хотела – отразява характера и подчертава предимствата. За да постигнем такъв резултат, ние проектираме уебсайт, който позволява на гост, който никога не е посещавал хотела, да бъде там практически – да усети атмосферата, да открие характера. Поради тази причина необичайните атмосферни изображения и уникалното съдържание са толкова важни, за да предизвикат емоции и ефективно да подчертаят качествата на хотела. Дори самият дизайн трябва да определя уникалността на хотела.

 

Изграждане на имиджа на марката

Очевидно, освен че е удобен за потребителя (интуитивен, прост, ясен), уеб сайтът трябва да бъде конкурентен по отношение на съдържанието в сравнение с OTA. Затова си струва да оставите място за изграждане на имиджа на марката, наред с други, с представяне на елементи като ресторанти, събития, специални оферти, СПА, атракции в хотела и в района, както и уникалните решения, които определя характера на хотела. Независимо от това, имиджът на хотела включва не само видимото, но преди всичко качеството на услугата и установяването на дългосрочни отношения с всеки гост. Гостите ще потвърдят оценката си с рецензии за качеството на услугите, което от своя страна може да се отрази на броя на резервациите. Потребителите често вземат решение въз основа на препоръките. В тази връзка е добре да се сподели и добър рейтинг, награди и др.

 

Източник на информация

Хотелският уебсайт е източник на информация както за гостите, така и за хотела. От една страна – за да направим съдържанието на уебсайта достойно, трябва да предоставим широк спектър от информация, която изгражда имиджа и информира за хотела: неговата история, налични атракции, отличителни черти, възможности за конференции, оферти за ресторанти и т.н. Бъдете внимателни за оптимизацията на съдържанието – уникално съдържание, което е привлекателно за Google (поддържащо позицията на уебсайта в резултатите от търсенето) не винаги е привлекателно за гостите.

Съдържанието трябва да бъде допълнено с изображение, еднакво привлекателна галерия, която изчерпателно разкрива хотелската оферта. Добре проектираният уебсайт също е чудесен източник на информация за гостите: тяхното поведение, дейности, честотата на посещенията, времето, прекарано на уебсайта, процента на реализация и т.н. Данните ни позволяват да внедрим адекватни, маркетингови решения, адаптирани към дейността на гостите. В момента, в който забележим, че след влизане в подстраница, потребителите я напускат въпреки призива за по-нататъшни действия, от съществено значение е да се внесат промени и да се оптимизира уебсайта.

Понякога всичко, което трябва да направим, е да поставим бутона „call to action“ на различно място, за да увеличим броя на кликванията.

 

 

Директни продажбиуебсайт хотел

 

Основната задача, която трябва да се реши при изграждането на уебсайт на всеки хотел, са ефективните продажби (на стаи, оферти, хотелски услуги) и увеличаване на процента на директните резервации чрез свързване на ефективен механизъм за резервации. Гост може също да провери наличността на стаи, специални оферти и пакети и да направи резервация на почти всяко ниво на сайта. Благодарение на знанията за поведението и очакванията на гостите, ние можем свободно да оформяме специални и пакетни оферти; Допълнителните продажби също работят чудесно (възможността да изберете атрактивни допълнения към престоя си директно от нивото на системата, като например престой с куче, бутилка вино в стаята, купа със свежи плодове и т.н.).

 

 

Днес увеличаването на директните продажби е едно от най -големите предизвикателства за хотелите. Той ограничава разходите, свързани с продажбата чрез OTA, което от своя страна се изразява в намаляване на комисионната, която трябва да им платим за посредничество при продажбата). В ерата на нарастващата конкуренция и нарастващия списък с канали за продажби, нашият собствен канал за продажби е най-рентабилното решение. Също така ви позволява да изградите трайна връзка с госта. Това от своя страна може да се отрази както на последващите му престой, така и на препоръки за хотела. Струва си да се анализират и месечните разходи, свързани с възнаграждението на OTA, като значителна част от тази сума може успешно да се изразходва за важни маркетингови дейности, свързани както с имидж, така и с дейности по продажбите.

Също така трябва да се отбележи, че има множество PMS/ Property management system/, които позволяват резервациите от вашия сайт да бъдат отразявани автоматично в тях. Така не е необходима допълнителна намеса човешка намеса и се избягва възможността от грешки.

 

Ще предизвика ли уебсайт емоции? Ще привлече ли вниманието и ще покани гостите да открият уникалния характер на хотела? Ще предостави ли информация и ще опрости комуникацията и процеса на резервация? Или може би неговата роля е да изгражда имиджа на хотела? Очевидно добре проектиран уебсайт служи за всички тези цели. Това е инструмент за много задачи, който става по-мощен и по-ефективен с новите технологии.

 

Екипът на Ди енд Ел Мениджмънт ООД с радост би отговорил на въпроси, свързани с изработката на красив и функционален уебсайт за вашия хотел.