НАШИЯТ ЕКИП

Lyuba Misheva
Люба Мишева - Основател и управител   

Ресор: Хотелско домакинство, Перално стопанство, Online Review Management, Контент Маркетинг Специалист, Customer Experience Management, Стратегическо Планиране и Управление на Времето


Досегът ми с хотелиерството започна през 2001 година след като бях приета редовно обучение в Международен Колеж Албена (понастоящем Висше училище Международен колеж – гр. Добрич), специалност Хотелски Мениджмънт- степен Бакалавър, холандска програма изцяло на английски език. До този момент никога не съм имала афинитет към тази професия и изборът ми тогава беше случаен. Но както винаги казвам няма нищо случайно и животът ти предлага това, което ще те научи на нещо и което ще те изгради като човек.


От 2001 година до този момент „случайният ми избор“ е моя професия и моя страст. Вярвам, че хората работещи това което обичат са щастливци. Аз смело мога да кажа,че съм такъв човек. Късметът също е важна част по пътя, но без многото работа, лични компромиси и без любов и страст към това което работиш нещата няма как да се получат.


Професионалният ми път започна от голямата световна верига „Kempinski“ в хотел Гранд Арена, гр. Банско, а именно в от отдел Хотелско Домакинство. Преминавайки през всички позиции в отдела и изкачвайки се до позицията Мениджър Хотелско Домакинство.


През тези 16 години от началото, професионалният ми път ми е предоставил възможността да съм била част от екипа на различни хотели, както в България така и в чужбина. От малки хотели до хотели с по 600 стаи. За мен е било чест и привилегия да съм била част от екипите на Ramada hotels, Princess hotels, Kempinski hotels, Seetel hotels, Sense hotel, Sheraton hotel и др.


Заемайки позиции в почти всички оперативни отдели, а именно Хотелско домакинство и Перално стопанство, Хранене и Сервиз, Кухня, Снабдяване, Фронт Офис, Резервации и Връзки с гости са ми дали ценни познания и умения както в професионален план така и в личен план.


Работата ми в чужбина (USA, New York, Scarsdale Golf Club; Germany, Albecker Hof hotel; Belgium, Everland Group and Floris hotels ) е обогатила мирогледа ми и ми е дала възможност да работя с различни етноси, оперативни програми и процедури.


Част от професионалния ми опит включва също и работа като консултант за Аутсорс компании както в България така и в чужбина. Взаимодействието и работата ми заедно с компании свързани с Hotel Online Reputation Management са ми показали и другата страна на монетата и колко е важно мнението на всеки един гост.


Вярвам, че полагането на правилните стандарти за работа, наемането на правилните служители, тяхното периодично обучение, както и човешко отношение към тях е сигурна гаранция за успех. Най-ценното за един хотел или ресторант са хората, които работят в него, защото те предлагат услугата, те са връзката с госта и в много голям процент те са причината гостите да се връщат отново. Когато инвестираме време и усилия в Хората, ние градим бъдещето и репутацията си.

хотел
Кирил Панайотов - Управител   

Ресор: Хранене и Напитки, Сомелиерство, Финансов Мениджмънт


От ранна детска възраст винаги съм искал да работя в голям хотел като, тези които съм гледал по телевизията.


От тук започна и моето приключение в туризма, да сбъдна една моя детска мечта.


В средното си образование изучих основите на кулинарията и ресторантьорството в Професионална Гимназия Алеко Константинов гр. Банкя.


Седмица след дипломирането си вече работех като помощник готвач в един от най-хубавите ресторанти за времето си „Замъка „Хранков“.


Сравнително бързо успях да стигна до позиция ”Sous Chef”въпреки крехката си 20 годишна възраст.


Следващото ми приключение започна в ресторанта на емблематичния Японски хотел, управляван в този период от веригата „Kempinski”.


Там научих много за методите на управление на хора и процесите в 5 звезден хотел и успях да стигна до позиция „Catering Manager”.


В допълнение придобих Бакалавърска степен по Маркетинг и Мениджмънт от колеж“ МТМ“и Магистърска степен по Бизнесикономика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.


„Любовта и страстта“ ми към виното в голяма част от професионалния ми път е причината да съм участвал в множество майсторски класове в страната у чужбина, свързани с Виното и Кулинарията.


В професионалния ми път до този момент общия брой на консултираните хотели е 20.


Вярвам, че Туризмът като отрасъл има голям потенциал и ресурс за България и всички Ние, хората в този бранш, сме тези от които зависи просперитетът му.

екип
 Таня Маркова  

Ресор: Маркетинг и Продажби, Ивент Мениджмънт

Моето мото и вярване е че ако превърнеш хобито си в работа няма да ти се наложи да работиш и ден. Затова и обичам тази фраза, защото съдържа есенцията на това, което за мен е моята работа: удовлетворение, необходимост да се развивам и работя в сферата, която обичам!

Учих това, което обичах и обичам това, което учих. Бакалавър съм по Мениджмънт и Брандинг в туризма от Нов Български Университет. Успешно съм усвоила и професионални умения в сферата на Бизнес мениджмънт, Маркетинг и продажби както и Ивент мениджмънт.

Професионалният ми опит включва работа към световните вериги Best Western и Accor на позицията Управител, както и на бутикови хотели в страната. Опитът ми е над 17 годишен и включва развитието на хотели в частта продажби, маркетинг и комуникация с корпоративен бизнес както и работа с държавни институции, туроператори, фирми за организирани мероприятия и др.

Винаги съм удовлетворена и щастлива приемайки нови предизвикателства и споделяйки опита си с хора, които желаят да се развиват и работят, прилагайки европейските и световни стандарти за високо качество в хотелиерството.

Елена Хаджидиева - специалист фронт офис
Елена Хаджидиева

Ресор: Фронт офис, Резервации, Връзки с Гости


Елена Хаджидиева придобива опита си в бранша от 5-звездни хотели в Египет, Мексико и България.

Има висше юридическо образование, както и квалификации от Американския образователен институт по хотелиерство (AHLEI). Има опит на различни ръководни позиции в отделите Фронт Офис и резервации и Връзки с гостите, както и в областта на продажбата и поддръжката на курортни недвижим имоти.

Петър Цветански Шев Готвач
Петър Цветански  

Ресор: Кухня


Петър Цветански e в бранша е от 23 години. Опитът си е придобил предимно в столични заведения и хотели.

Средното си образование е завършил в техникум по обществено хранене в гр. Банкя.

Има и висше икономическо образование. Има опит като главен готвач 17 години, като 15 от тях е ръководил кухнята на 4-звезден столичен хотел.

Зарина Назарова Шеф Сладкар
 Зарина Назарова  

Ресор: Сладкарство


Зарина Назарова е работила с много от успешните Сладкарници в София, създава десертни менюта за ресторанти. Преподавала е в една от най-известните сладкарски академии в Китай OMICK.

Постоянно участва в различни фестивали и изложби насочени към Сладкарското изкуство. Тя е член на Българската Асоциация на Сладкарите в България и е акредитиран преподавател към школа OMICK, Kитай.

Работила е и се е учила от световно известни сладкари, посещавала е много майсторски класове и е организирала такива в България.

Мотото на Зарина е „Всяка цел е постижима просто трябва да положиш малко усилия“.

Златимира Ставрева - Спа и оздравителни терапии, масажи, изготвяне на специализирани програми
Златимира Ставрева

Ресор: Спа и оздравителни терапии, масажи, изготвяне на специализирани програми


След дълъг път себепознание, към днешна дата мога да кажа, че съм успяла да намеря „моето нещо, това, което ме кара да бъде полезна и да се чувствам добре.

Професионалният ми опит е съвкупност от знания и умения, като включва масажи и оздравителни процедури с фокус върху фитотерапия, рехабилитация, ароматерапия, аюрведа, кинезиология вече повече от 12 години.

Запознах се със света на терапиите първо като търсещ такова лечение, почти на шега, за да помогна на самата себе си.

Този свят обаче се оказа толкова завладяващ, че постепенно ме погълна и не ме пусна, така и до днес!

Вярвам, че човек никога не трябва да спира да учи и да надгражда уменията си, и с всяка нова стъпка, която правя в света на терапиите виждам колко перфектна е системата на човешкото тяло, имащо нужда от правилен подход и енергия, за да на служи добре.

По пътя ми през тези 12 години съм преминала през различни обучения в Индия, Индонезия, Англия и България!

Била съм част от екипи, участващи в разработването и стартирането на различни Оздравителни и Спа центрове в страната, както и съм участвала в разработването на програми за здравословен начин на живот за различни по вид центрове!

Част от професионалния ми опит включва и работа към водещи Спа хотели в България.