НАШИЯТ ЕКИП

Lyuba Misheva
Люба Мишева – Основател и управител   

Ресор: Хотелско домакинство, Перално стопанство, Online Review Management, Контент Маркетинг Специалист, Customer Experience Management, Стратегическо Планиране и Управление на Времето


Досегът ми с хотелиерството започна през 2001 година след като бях приета редовно обучение в Международен Колеж Албена (понастоящем Висше училище Международен колеж – гр. Добрич), специалност Хотелски Мениджмънт- степен Бакалавър, холандска програма изцяло на английски език. До този момент никога не съм имала афинитет към тази професия и изборът ми тогава беше случаен. Но както винаги казвам няма нищо случайно и животът ти предлага това, което ще те научи на нещо и което ще те изгради като човек.


От 2001 година до този момент „случайният ми избор“ е моя професия и моя страст. Вярвам, че хората работещи това което обичат са щастливци. Аз смело мога да кажа,че съм такъв човек. Късметът също е важна част по пътя, но без многото работа, лични компромиси и без любов и страст към това което работиш нещата няма как да се получат.


Професионалният ми път започна от голямата световна верига „Kempinski“ в хотел Гранд Арена, гр. Банско, а именно в от отдел Хотелско Домакинство. Преминавайки през всички позиции в отдела и изкачвайки се до позицията Мениджър Хотелско Домакинство.


През тези 16 години от началото, професионалният ми път ми е предоставил възможността да съм била част от екипа на различни хотели, както в България така и в чужбина. От малки хотели до хотели с по 600 стаи. За мен е било чест и привилегия да съм била част от екипите на Ramada hotels, Princess hotels, Kempinski hotels, Seetel hotels, Sense hotel, Sheraton hotel и др.


Заемайки позиции в почти всички оперативни отдели, а именно Хотелско домакинство и Перално стопанство, Хранене и Сервиз, Кухня, Снабдяване, Фронт Офис, Резервации и Връзки с гости са ми дали ценни познания и умения както в професионален план така и в личен план.


Работата ми в чужбина (USA, New York, Scarsdale Golf Club; Germany, Albecker Hof hotel; Belgium, Everland Group and Floris hotels ) е обогатила мирогледа ми и ми е дала възможност да работя с различни етноси, оперативни програми и процедури.


Част от професионалния ми опит включва също и работа като консултант за Аутсорс компании както в България така и в чужбина. Взаимодействието и работата ми заедно с компании свързани с Hotel Online Reputation Management са ми показали и другата страна на монетата и колко е важно мнението на всеки един гост.


Вярвам, че полагането на правилните стандарти за работа, наемането на правилните служители, тяхното периодично обучение, както и човешко отношение към тях е сигурна гаранция за успех. Най-ценното за един хотел или ресторант са хората, които работят в него, защото те предлагат услугата, те са връзката с госта и в много голям процент те са причината гостите да се връщат отново. Когато инвестираме време и усилия в Хората, ние градим бъдещето и репутацията си.

хотел
Кирил Панайотов – Управител   

Ресор: Хранене и Напитки, Сомелиерство, Финансов Мениджмънт


От ранна детска възраст винаги съм искал да работя в голям хотел като, тези които съм гледал по телевизията.


От тук започна и моето приключение в туризма, да сбъдна една моя детска мечта.


В средното си образование изучих основите на кулинарията и ресторантьорството в Професионална Гимназия Алеко Константинов гр. Банкя.


Седмица след дипломирането си вече работех като помощник готвач в един от най-хубавите ресторанти за времето си „Замъка „Хранков“.


Сравнително бързо успях да стигна до позиция ”Sous Chef”въпреки крехката си 20 годишна възраст.


Следващото ми приключение започна в ресторанта на емблематичния Японски хотел, управляван в този период от веригата „Kempinski”.


Там научих много за методите на управление на хора и процесите в 5 звезден хотел и успях да стигна до позиция „Catering Manager”.


В допълнение придобих Бакалавърска степен по Маркетинг и Мениджмънт от колеж“ МТМ“и Магистърска степен по Бизнесикономика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.


„Любовта и страстта“ ми към виното в голяма част от професионалния ми път е причината да съм участвал в множество майсторски класове в страната у чужбина, свързани с Виното и Кулинарията.


В професионалния ми път до този момент общия брой на консултираните хотели е 20.


Вярвам, че Туризмът като отрасъл има голям потенциал и ресурс за България и всички Ние, хората в този бранш, сме тези от които зависи просперитетът му.

екип
 Таня Маркова  

Ресор: Маркетинг и Продажби, Ивент Мениджмънт

Моето мото и вярване е че ако превърнеш хобито си в работа няма да ти се наложи да работиш и ден. Затова и обичам тази фраза, защото съдържа есенцията на това, което за мен е моята работа: удовлетворение, необходимост да се развивам и работя в сферата, която обичам!

Учих това, което обичах и обичам това, което учих. Бакалавър съм по Мениджмънт и Брандинг в туризма от Нов Български Университет. Успешно съм усвоила и професионални умения в сферата на Бизнес мениджмънт, Маркетинг и продажби както и Ивент мениджмънт.

Професионалният ми опит включва работа към световните вериги Best Western и Accor на позицията Управител, както и на бутикови хотели в страната. Опитът ми е над 17 годишен и включва развитието на хотели в частта продажби, маркетинг и комуникация с корпоративен бизнес както и работа с държавни институции, туроператори, фирми за организирани мероприятия и др.

Винаги съм удовлетворена и щастлива приемайки нови предизвикателства и споделяйки опита си с хора, които желаят да се развиват и работят, прилагайки европейските и световни стандарти за високо качество в хотелиерството.

Елена Хаджидиева - специалист фронт офис
Елена Хаджидиева

Ресор: Фронт офис, Резервации, Връзки с Гости


Елена Хаджидиева придобива опита си в бранша от 5-звездни хотели в Египет, Мексико и България.

Има висше юридическо образование, както и квалификации от Американския образователен институт по хотелиерство (AHLEI). Има опит на различни ръководни позиции в отделите Фронт Офис и резервации и Връзки с гостите, както и в областта на продажбата и поддръжката на курортни недвижим имоти.

Петър Цветански Шев Готвач
Петър Цветански  

Ресор: Кухня


Петър Цветански e в бранша е от 23 години. Опитът си е придобил предимно в столични заведения и хотели.

Средното си образование е завършил в техникум по обществено хранене в гр. Банкя.

Има и висше икономическо образование. Има опит като главен готвач 17 години, като 15 от тях е ръководил кухнята на 4-звезден столичен хотел.

Зарина Назарова Шеф Сладкар
 Зарина Назарова  

Ресор: Сладкарство


Зарина Назарова е работила с много от успешните Сладкарници в София, създава десертни менюта за ресторанти. Преподавала е в една от най-известните сладкарски академии в Китай OMICK.

Постоянно участва в различни фестивали и изложби насочени към Сладкарското изкуство. Тя е член на Българската Асоциация на Сладкарите в България и е акредитиран преподавател към школа OMICK, Kитай.

Работила е и се е учила от световно известни сладкари, посещавала е много майсторски класове и е организирала такива в България.

Мотото на Зарина е „Всяка цел е постижима просто трябва да положиш малко усилия“.